Glasovati je mogoče samo enkrat na dan, z ene naprave. Vsi podvojeni glasovi bodo avtomatsko izločeni. 

 

 

1
1
Blaž Černelč

Blaž je eden izmed aktivnih krajanov Bistrice ob Sotli in član različnih društev. Je predsednik Društva vinogradnikov in kletarjev Šempeter, ki z organizacijo številnih prireditev pripomore k boljšemu in aktivnejšemu življenju v kraju. Društvo vinogradnikov je soorganizator velikega Petrovega sejma, v sklopu katerega že vrsto let organizirajo Praznik vina in salam, poleg tega pa skozi leto skrbijo za rez občinske trte in njeno trgatev, postavitev klopotcev, za blagoslov vina, martinovanje ter številne delovne degustacije.

2
2
Stanko Drofenik

Stanko iz Pristave pri Mestinju je strasten planinec in tudi gasilec. Je predsednik Planinskega društva Pristava pri Mestinju ter član PGD Pristava pri Mestinju. Kot predsednik planincev je zelo aktiven pri aktivnostih, ki se dogajajo okoli Koče Šmarnica na Rudnici, prav tako pa tudi aktivnostih pri Stolpu zdravja in veselja. Stanko je v letu 2021 s svojim planinskim kolegom 32 dni preživel na Slovenski planinski poti in prehodil Slovenijo počez, od Maribora do Debelega Rtiča. Je pa tudi strasten fotograf, saj skoraj ni prireditve v Pristavi pri Mestinju, ki je Stanko ne bi ovekovečil s svojim fotoaparatom.

3
3
Nejc Gradišar

V zadnjih letih je slatinski nogometni klub naredil nekaj pomembnih športnih korakov naprej in lani dosegel velik uspeh z uvrstitvijo v najvišji kakovostni razred slovenskega nogometa. Zelo pomemben člen v tej uspešni zgodbi je bil mladi nogometaš, ki je v NK Rogaška prišel pred dvema letoma. Je najboljši strelec ekipe in zelo prizadeven igralec, kar so opazili tudi na Nogometni zvezi Slovenije in ga povabili v mlado slovensko reprezentanco, v kateri je postal standardni član. Letos v začetku januarja pa ga je selektor Matjaž Kek uvrstil še v člansko reprezentanco, in sicer za gostovanje v ZDA.

4
4
Dr. Andreja Kozmus

Več let svetovalna delavka na OŠ Šmarje pri Jelšah, sedaj pa je zaposlena kot predavateljica in raziskovalka na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru. Je študentka logoterapije in apiterapevtka, ki z veseljem pomaga v domačem čebelarstvu. Je mama treh otrok, v svojem kraju je aktivna na več področjih, že nekaj let je tudi predsednica Turističnega društva Pilštanj, ki se skupaj s predanimi člani društva, na inovativen način trudi obujati kulturno in naravno dediščino kraja; od vodenja po kraju, organizacije predavanj, delavnic, razstav, pohodov, prireditev in različnih akcij, do izdaje stripa in v letu 2023 izpeljave odmevne prireditve »Pištanska puntarija«.

5
5
Sebastijan Osojnik

Je človek z velikim srcem in človek, pri katerem je čut za sočloveka še posebej izpostavljen. Je direktor podjetja Modex, ki se ukvarja s tiskovinami, v letu 2023 pa so ustanovili tudi prvo invalidsko podjetje v občini Šmarje pri Jelšah, podjetje Modex IC. V ustanovitev invalidskega podjetja se je Sebastijan skupaj s sodelavci podal z namenom, da si vsak človek zasluži priložnost. Sebastijan je zagovornik pristnih odnosov in človek dialoga, kar se odraža tudi v podjetju in med zaposlenimi.

6
6
Aleksander Jurkovič

Nani Poljanec, ime pod katerim ustvarja ljudski ustvarjalec iz Rogaške Slatine - Aleksander Jurkovič. Pot iz delavske družine ga je peljala skozi številne preizkušnje. Sledil je srcu in že pri dvajsetih letih priredil prvi koncert. Temu so sledili še drugi, številne razstave in predstave. Kot prepoznavni lik Don V. Corleone je več let sodeloval v televizijski oddaji Hribar. Zadnjih deset let se v največji meri posveča kulturnoumetniškim izmenjavam med Beogradom in Rogaško Slatino. Veliko časa posveča trem temam Ljudskega muzeja Rogaška Slatina, v muzeju Anin dvor. Do leta 2023 je ustvaril več kot 350 manjših in večjih projektov v Rogaški Slatini, domovini in tujini. Njegov največji projekt pa je zagotovo obeležitev 35-letnice njegovega ustvarjanja s “KunstFestivalom”, ki je v zadnjih enajstih dneh oktobra 2023, postregel z 49-imi kulturno-umetniškimi dogodki v Rogaški Slatini.

7
7
Skupina MI2

Skupina MI2 – Dečki s Sotle, kot zase pravijo Dimek, Tonč in kolegi, so v lanskem letu dosegli pomemben in redek mejnik v svoji dolgoletni glasbeni karieri. Koncert, ki so ga izvedli v ljubljanskih Križankah, je bil že 1000. po vrsti, kar dokazuje, da je skupina MI2 dolgoletna stalnica na slovenski glasbeni sceni. Skupina, ki ima korenine v Rogatcu, je že nekaj let slovenska, saj člani v glavnem živijo drugje po Sloveniji, a v javnih nastopih ves čas govorijo, od kod prihajajo, kar velikokrat potrdijo tudi z govorico v rogaškem narečju. Ker fante, no ja, že skoraj zrele možakarje, veže velika ljubezen do glasbe, bodo gotovo izvedli še veliko razprodanih koncertov.

8
8
Tanja Šeligo Drame

Družinska zdravnica in osebna trenerka je bila ob poplavah v letu 2023 aktivno vključena v zbiranje pomoči na našem območju za prizadete v poplavah v Savinjski dolini. Po naravi vztrajna, a srčna, ter z veliko mero čuta za sočloveka, kar se odraža tudi čez njeno poklicno pot, je kljub številnim službenim obveznostim začutila, da se lahko z dobrimi ljudmi naših krajev poveže in pomaga ljudem v stiski. Skupaj z gasilci je skrbela za zbiranje pomoči, ki jo je nato tudi sama dostavljala do vrat na prizadete lokacije.

9
9
Nejc Šuc

Nejc Šuc, mlad in prodoren podjetnik iz Močl pri Šmarju pri Jelšah. Čeprav je po izobrazbi profesor glasbe, ga je podjetniška žilica peljala v poslovni svet. Ko je po prvi uspešni prodaji rabljenega traktorja začutil, da je to njegovo poslanstvo, je začel lastno in samostojno poslovno pot. Pred sedmimi leti je ustanovil podjetje LAGERHOF, ki je kmalu preraslo v mednarodno uspešno podjetje. Repertoar kmetijske mehanizacije s prepoznavnimi modrimi traktorji povezuje slogan »Za male in velike«. Lastna blagovna znamka Hofman pa je v štirih letih postala priznana in prepoznavna. Čeprav je Nejc v poslovnem svetu med mlajšimi, je z drzno vizijo, marljivostjo in skrbno izbrano ekipo zelo uspešen. Podjetje Lagerhof pa je eno najhitreje rastočih podjetij v Obsotelju in na Kozjanskem.

10
10
Marija Zupanec

Je direktorica Svetovalno-izobraževalnega zavoda Uvid iz Rogaške Slatine, ki deluje na področju psihosocialne podpore in pomoči ter invalidskega varstva. Izvajajo storitve osebne asistence, razvijajo programe psihosocialne pomoči in podpore, gradijo mrežo prostovoljstva ter vzpostavljajo sistem preventivnih podpornih programov. S tako začrtano strategijo želijo ranljivim skupinam oseb nuditi čim bolj kakovostno in prilagojeno pomoč ter s tem vplivati na dvig njihovih socialnih in osebnostnih veščin. Lani so v sodelovanju z Občino Rogaška Slatina in Društvom Sonček nabavili kolesa, prilagojena ljudem s posebnimi potrebami.

PRAVILA AKCIJE NAJ OSEBNOST ROGAŠKIH NOVIC 2023
1. Vsakdo lahko izmed osmerice izbere svojega kandidata-tko, za katerega misli, da je v letu 2023 za domači kraj storil največ. Glasovnica je veljavna le, če je na njej jasno označeno, kateremu kandidatu je glas namenjen (obkrožite).
2. Glasovnice se v uredništvu zbirajo v zaprti skrinjici in jih nihče ne pregleda do konca glasovanja. Zaprta skrinjica se odpre po koncu glasovanja na sedežu podjetja GORA, d.o.o., v prisotnosti članov komisije.
3. V akciji bodo upoštevane samo glasovnice, ki bodo prispele na uredništvo Rogaških novic – Zdraviliški trg 1. 3250 Rogaška Slatina, do 23. februarja 2024 do polnoči. Veljale bodo glasovnice, ki bodo objavljene v Rogaških novicah, ki izidejo januarja in februarja 2024.
4. Glasovati je mogoče tudi na portalu osebnost.eu. (in Novice.si), in sicer v času od 29. januarja 2024 do 22. februarja 2024 do polnoči.
5. Naj osebnost bomo razglasili na prireditvi podjetja GORA d.o.o., ki bo v začetku marca 2024. ‘Osebnost leta Rogaških novic 2023’ in ‘Osebnost za življenjsko delo’ bosta prejela posebno priznanje.
6. V akciji ne smejo sodelovati zaposleni in sodelavci časopisa Rogaške novice in njihovi najožji družinski člani.
7. Za nemoten potek akcije skrbi strokovna komisija, ki jo sestavljata urednik Rogaških novic Jože Strniša in direktorica podjetja NOVICE Slavica Oblak.
8. Člani komisije so zavezani k molčečnosti.
9. Pravila stopijo v veljavo z dnem objave izbrancev v akciji, to je 19. januar 2024!

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien