Glasovati je mogoče samo enkrat na dan, z ene naprave. Vsi podvojeni glasovi bodo avtomatsko izločeni. 

1
1
Dr. Dominik Kobold

Kot direktor zavoda je leta 2019 izvedel prenovo vsebin, celostne grafične podobe ter ponudbe zavoda. Rezultati so se pokazali v dvigu obiska na 15.000 oseb in več, ki se ohranja skozi vsa leta. V sklopu prenove so v ponudbo zavoda dodali 'Umetnost znanosti kozmologije', kjer izpostav-ljamo ključne osebe in obdobja raziskovanja vesolja, od prazgodovine do novega veka. Sledi prenovljena razstava o Hermanu Potočniku Noordungu in njegovih sodobnikih, razstavni niz pa se zaključi s predstavitvijo misterioznega vesolja. Nadgrajuje se razstava Slovenija v vesolju in razstava V obzorjih kozmosa. Kot zaključek razstavnega dela pa še umetniška multimedijska in-stalacija Potovanje v vesolje zavesti ... Dr. Dominik Kobold sicer mesto direktorja zavoda zapušča v februarju.

2
2
Anton Noner

Ima največ zaslug, da so atletiko v Slovenskih Konjicah oz. Dravinjski dolini povzdignili na mesto, ki ji kot kraljici športa tudi pripada. Ustanovil je Konjiško atletsko šolo (KAŠ), pred desetimi leti pa skupaj s svojo ekipo organiziral tudi 1. Konjiški maraton. Maraton z dušo, katerega predsednik organizacijskega odbora je, je lani doživel jubilejno deseto izvedbo. Velik dosežek je tudi, da je v teh letih velika večina prebivalcev Dravinjske doline vzela maraton za svojega in z njim vse bolj živi, in to ne zgolj na dan dogodka. Anton Noner je zelo povezovalna osebnost – v projekt maratona je vključil neverjetno število so-delujočih: prostovoljcev, glasbenikov, plesalcev, pokroviteljev …

3
3
Cveto Štefanič

Turistično društvo, ki ga je pred kratkim prevzel, je lani praznovalo 90 let obstoja, kar so tudi dostojno obeležili. Društvo je pod njegovim vodstvom spet bolj dejavno, v svoje delo vključujejo številna druga druš-tva in posameznike. Ne povezujejo se le s turističnimi društvi, temveč tudi z društvi , ki gojijo različne dejavnosti, od pevskih, folklornih, likovnih, zeliščarskih, rokodelskih, zgodovinskih, poho-dniških in še bi lahko naštevali. Začeli so tudi s številnimi novi projekti: ukvarjajo se s proučeva-njem rimske kulture, saj je znano, da je skozi Slovenske Konjice potekala rimska cesta. So tudi pobudnik akcije Več sonca v Dravinjski dolini in svetu, s katero se trudijo v naše kraje vnesti več optimizma – tudi s sajenjem sončnic in ustvarjanjem na temo sončnic.

4
4
Ilona Stermecki

Konec leta 2021 je vodenje Slovenske turistične organizacije (STO) prevzela Ilona Stermecki iz Oplotnice. Takoj se je soočila s ključnimi izzivi za okrevanja turizma po dveletni pandemiji. Njena prva ključna naloga je bila sprejem programa dela STO za leti 2022 in 2023. Program dela so v sodelovanju s turističnim gospodarstvom in destinacijami, produktnimi združenji in resornim gospodarskim ministrstvom pripravili s ciljem čim hitrejšega okrevanja in krepitve turizma po pan-demiji. Pravi, da je posebej ponosna na to, da je v sodelovanju z ekipo podjetja Pohorje turizem Sloven-ska Bistrica prepoznala prednosti delovanja v lokalnem okolju. Leta so se namreč zelo aktivno vključili v razvoj Turistične destinacije Rogla-Pohorje in so v sodelovanju z lokalnimi turističnimi organizacijami bili pri tem zelo uspešni.

5
5
Oliver Tič

Prehodil je 15 držav in 25.112 kilometrov in v 993 dneh prišel na cilj. "Potrebuješ samo vero in ti bo uspelo," je v zapisal objavi na Facebooku ob prihodu v Deadhorse na skrajnem severu Aljaske. Oliver je bil v tem času odličen ambasador naših krajev. S svojo preprostostjo in realnim pogle-dom na življenje je promoviral Slovenske Konjice in Slovenijo nasploh. Najlepša izkušnja, ki se je usedla tudi v srca njegovih sledilcev na družabnih omrežjih pa je bila posvojitev psičke Carlitos, ki je z njim prehodila dobršen del poti in ga je spremljala v dobrem in hudem. Tako sta bila skupaj v vetru, mrazu, v vročini, pa tudi med dobrimi ljudmi, ki jih je Oliver srečeval na vsej svoji poti. Oliverju do Konjičani priredili res prisrčen sprejem, ko se je vrnil nazaj v domovino. Zdaj pa že snuje nove narte za naslednji pohodniški podvig - zdaj načrtuje še drznejši izziv - s Carlitos gresta naslednje leto peš okoli sveta. Okoli 25.000 kilometrov jima bo spet vzelo približno 4 leta.

6
6
Neža Pavlič Brečko

Mladinski center Dravinjske doline (MCDD) je od leta 2003, ko je bil uradno ustanovljen, skupaj z mladimi generacijami prehodil dolgo pot. Že več kot desetletje se po kakovosti uvršča v sam vrh mladinskih centrov v Sloveniji. Letošnje leto se je center, ki ga vodi Neža Pavlič Brečko, glede na število pridobljenih točk in posledično odobrenih sredstev za dve leti na Javnem pozivu za sofinanciranje programov mladinskega dela v letih 2022 in 2023, ki ga razpisuje Urad RS za mladino, umestil na drugo mesto v državi. Vseh organizacij iz Slovenije, ki so se prijavile za pro-gramska sredstva 'mladinski centri', je bilo 65. Letos so v sodelovanju z nekaterimi drugimi organizacijami razvili digitalno orodje najdi.se. S tem orodjem želijo pomagati mladim, ki se soočajo s težavami na področju duševnega zdravja. Izvedli so tudi številne druge projekte, ki pomagajo mladim.

7
7
Andrej Pratnemer

Andrej Pratnemer, režiser, snemalec in producent iz Slovenskih Konjic, je posnel že več kot 200. videospotov za različne glasbene skupine in posameznike. Ukvarja se tudi s snemanjem oglasov in promocijskih videov, snemal pa tudi poroke in druge svečane dogodke. Z vsakim posnetim projektom je Andrej Pratnemer rasel in zorel kot snemalec, režiser, producent, pred kratkim pa se je odločil, da bo posnel tudi svoj prvi celovečerni film. Tako je nastal film, Poharska komedija, ki so ga posneli na Svetem Jerneju. Snemanje je trajalo 15 snemalnih dni, kar so opravili v štirih mesecih, Pratnemerju pa je k sodelovanju uspelo pritegniti ekipo več kot 25 igralcev in statistov. Film je trenutno v montaži, dodati mu je treba še glasbo, nakar bo predvidoma konec leta na ogled najprej v domačih kinematografih, kasneje pa še na televiziji.

8
8
Nada Fink

Nada Fink vodi Gostinstvo Fink. Za lačne Konjičane in druge goste skrbijo že 30 let, kar so obe-ležili v lanskem letu z večjim praznovanjem. Po besedah Nade Fink si v prvi vrsti želijo, da pri njih ljudje čutijo domačnost. To jim kot kaže tudi uspeva, saj se gostje k njim radi vračajo. Pri njih šteje vsak obisk, vsakega gosta so veseli. Veseli so, da imajo veliko rednih gostov, ki so že postali tudi njihovi prijatelji, pa tudi obiskovalcev, ki se pri njih ustavijo kot obiskovalci Slovenskih Konjic. Trenutno imajo zaposlenih okoli 20 ljudi. Nada je tudi duša Gostinstva Fink. S svojo prijaznostjo in storitvami očara še tako zahtevne goste.

9
9
Tim Gošnjak

Triatlonec Tim Gošnjak iz Zreč je tekmovalno leto sklenil z dvema zmagama na Hrvaškem. Naj-boljši je bil na tekmi Ocean Lava Vrsar, kjer je postal še državni prvak v srednjem triatlonu (1,9 km plavanja, 90 km kolesarjenja, 21 km teka). Pred tem je prišel kot prvi v cilj tudi na preizkušnji 'Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč'. Leto 2022 je bilo za Zrečana prelomno tudi zato, ker je prvič startal med PRO tekmovalci. Ob svojem debiju v omenjeni konkurenci je na Kanarskih otokih zasedel šestnajsto mesto.

Vsakdo lahko izmed deveterice izbere svojega kandidata-tko, za katerega misli, da je v letu 2022 za domači kraj storil največ. Glasovnica je veljavna le, če je na njej jasno označeno, kateremu kandidatu je glas namenjen (obkrožite oziroma označite).

Glasovnice se v uredništvu zbirajo v zaprti skrinjici in jih nihče ne pregleda do konca glasovanja. Zaprta skrinjica se odpre po koncu glasovanja na sedežu podjetja NOVICE, d.o.o., v prisotnosti članov komisije.

V akciji bodo upoštevane samo glasovnice, ki bodo prispele na uredništvo NOVIC (Novice, Škalska cesta 7, 3210 Celje), do 26. februarja 2023, do polnoči. Veljale bodo glasovnice, ki bodo objavljene v časopisu NOVICE.

Glasovati je mogoče tudi na portalu Novice.si in www.osebnost.eu, in sicer v času od 2. februarja in vse do 26. februarja, do polnoči.

Naj osebnost bomo razglasili na svečani prireditvi podjetja Novice d.o.o..

V akciji ne smejo sodelovati zaposleni in sodelavci časopisa NOVICE in njihovi najožji družinski člani.

Za nemoten potek akcije skrbi strokovna komisija, ki jo sestavljata urednik časopisa NOVICE Aleš Mrzdovnik in direktorica podjetja Novice Slavica Oblak.

Člani komisije so zavezani k molčečnosti.

Pravila stopijo v veljavo z dnem objave izbrancev v akciji, to je 2. februar 2023!

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien