Glasovati je mogoče samo enkrat na dan, z ene naprave. Vsi podvojeni glasovi bodo avtomatsko izločeni. 

1
1
Damir Grgič

Damir Grgič, trener košarkaric Cinkarne Celje, ko so v sezoni 2022/2023 drugič zapored osvojile trojno krono. Že sedemnajstič v klubski zgodovini so bile najboljše v slovenskem pokalnem tekmovanju. Četrtič v dvaindvajsetletni zgodovini tekmovanja so osvojile tudi mednarodno (regionalno) ligo WABA. Zanesljivo so si priigrale tudi 19. naslov državnih prvakinj. Košarkarice Cinkarne Celje celjsko in slovensko žensko košarko dostojno predstavljajo in zastopajo na evropskem nivoju. Vsaka tekma z najboljšimi vrstnicami iz Evrope pa je izjemna izkušnja in dobra popotnica na njihovi nadaljnji poti.

2
2
Žan Karničnik

Žan Karničnik je nogometaš Nogometnega kluba Celje. V svoji uspešni karieri je igral tudi za Maribor, Muro in Ludogorec. Poleg tega, da je polnopravni član prvoligaša Celje pa je, kot bočni branilec, tudi član slovenske izbrane vrste, ki se je uvrstila na Evropsko prvenstvo 2024. Na kvalifikacijah za Evropsko prvenstvo 2024 je zaigral na vseh desetih obračunih. Vsestranski obrambni nogometaš tako velja za enega najboljših nogometašev slovenskega prvenstva.

3
3
Alen Pavšar

Alen Pavšar je slovenski filmski režiser, filmski in video producent ter učitelj na Šolskem centru Celje in na Srednji šoli za strojništvo, mehatroniko in medije. Zaradi filma Šepet metulja, ki ga je režiral, je Celje postalo ponovno (po letu 2014 in njegovem celovečernem filmu Vloga za Emo) prepoznavno po filmski produkciji. Film ljudi na veliko privablja v kina, saj sedaj zasleduje že svojo tretjo zlato rolo. Obenem pa je film osvetlil tudi eno od družbenih tabu tem – avtizem.

4
4
Bojana Mazil Šolinc

Bojana Mazil Šolinc je direktorica Doma ob Savinji Celje, ki je lani, ob praznovanju 50. obletnice starejšega dela doma, pridobil začasne namestitve. Novo pridobitev doma so zgradili v šestem nadstropju in se razprostira na nekaj več kot 400 kvadratnih metrih. Hkrati je direktorica doma zelo skrbna in priljubljena pri stanovalcih, pri delu pa njo in zaposlene v domu vodijo: srčnost, povezanost, vztrajnost, veselje, radost in spoštovanje življenja v vseh obdobjih. 

5
5
Martin Peganc

Martin Peganc, predsednik Društva navijačev Florijani, ki praznujejo 30. letnico delovanja. Florijani so z delovanjem začeli leta 1993. Manjša skupina, ki ji je navijanje za RK Celje pomenilo druženje in sprostitev je kmalu z glasnim navijanjem, vzornim vedenjem na tribunah in pravimi vrednotami našla skupni jezik tudi s klubom. Danes so nepogrešljiv sopotnik celjskih rokometašev, spremljajo jih doma in po svetu. Z navijanjem in spodbujanjem rokometašev so veliko pripomogli k uspehu celjskih rokometašev.

6
6
Nikolaja Podgoršek Selič

Nikolaja Podgoršek Selič je članica uprave Cinkarne Celje. Univerzitetna diplomirana inženirka kemijskega inženirstva in specialistka tehnologije vodenja industrijskih procesov je ena redkih tehničnih direktoric v Sloveniji in ena tistih žensk, ki ji ne zmanjka energije in navdihuje vse okoli sebe. Cinkarna Celje je lani praznovala 150 let obstoja. Poleg tega, da so uspešni na poslovnem področju, so v jubilejnem letu pripravili kar nekaj dogodkov. Med drugim praznovanje z otvoritvijo razstave fotografij 150-letne zgodovine Cinkarne.

7
7
Bojan Umek

Bojan Umek, slovenski dramski igralec, je bil član ansambla Gledališča Celje od avgusta 1984 pa vse do svoje upokojitve novembra lani. V izjemno bogati karieri se je srečal z najrazličnejšimi gledališkimi predstavami. Za svoje igralske stvaritve je prejel kar nekaj nagrad, med drugim tudi priznanje Mestne občine Celje Celjske zvezde za življenjsko delo. Na celjskem odru je bil stalnica gledališča, kjer je odigral več kot 90 nepozabnih vlog, s svojo predanostjo in strastjo pa se je zasidral v srca občinstva.

8
8
Verica Štante

Verica Štante je dolgoletna prostovoljka in humanitarka, ki je ustanovila svoje Humanitarno društvo Vera Štore. S članicami društva nadaljujejo poslanstvo pomagati ljudem, v stiski ali na splošno. Prihaja iz Štor po svoji predanosti pomoči in dobrodelnosti pa je poznana na širšem Celjskem. Poleg pomoči ljudem ji ni tuja niti skrb za živali, saj je že vrsto let aktivna članica Društva proti mučenju živali Celje, kjer opravlja tudi vlogo podpredsednice. Verica tudi svoj prosti čas nameni dobrodelnosti in iskanju rešitev za pomoči potrebne.

PRAVILA AKCIJE NAJ CELJAN 2023

1. Vsakdo lahko izmed osmerice izbere svojega kandidata-tko, za katerega misli, da je v letu 2023 za domači kraj storil največ. Glasovnica je veljavna le, če je na njej jasno označeno, kateremu kandidatu je glas namenjen (obkrožite).

2. Glasovnice se v uredništvu zbirajo v zaprti skrinjici in jih nihče ne pregleda do konca glasovanja. Zaprta skrinjica se odpre po koncu glasovanja na sedežu podjetja NOVICE, d.o.o., v prisotnosti članov komisije.

3. V akciji bodo upoštevane samo glasovnice, ki bodo prispele na uredništvo Celjana – Miklošičeva 5, 3000 Celje, do vključno petka, 22. marca 2024 do polnoči. Veljale bodo glasovnice, ki bodo objavljene v Celjanu, ki izidejo februarja in marca 2024.

4. Glasovati je mogoče tudi na portalu osebnost.eu., in sicer v času od 21. februarja 2024 do 22. marca 2024 do polnoči.

5. Naj osebnost bomo razglasili na prireditvi podjetja NOVICE d.o.o., ki bo konec marca 2024. ‘Naj Celjan 2023’ in ‘Naj Celjan za življenjsko delo’ bosta prejela posebno priznanje.

6. V akciji ne smejo sodelovati zaposleni in sodelavci časopisa Celjan ter drugih medijev medijske hiše Novice ter njihovi najožji družinski člani.

7. Za nemoten potek akcije skrbi strokovna komisija, ki jo sestavljata urednik Celjana Nejc Mihelak in direktorica podjetja NOVICE Slavica Oblak.

8. Člani komisije so zavezani k molčečnosti.

9. Pravila stopijo v veljavo z dnem objave izbrancev v akciji, to je 21. februar 2024!

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien