Glasovati je mogoče samo enkrat na dan, z ene naprave. Vsi podvojeni glasovi bodo avtomatsko izločeni. 

1
1
Matija Golner

Dolgoletni predsednik Turističnega in kulturnega društva Celje. Golner je ob svečanem praznovanju 150-letnice društva v Muzeju novejše zgodovine Celje pre-jel priznanje Turistične zveze Slovenije. Uspehi, ki so jih nizali v tem času, so bili plod vztrajno-sti, povezanosti in osredotočenosti k cilju.

2
2
Damir Grgič

Košarkarice Cinkarne Celje so v sezoni 2021/2022 osvojile trojno krono. Že šestnajstič v klubski zgodovini so bile najboljše v slovenskem pokalnem tekmovanju. V finalu 31. izvedbe tega tek-movanja so z 81:71 premagale Triglav. Tretjič v enaindvajsetletni zgodovini tekmovanja so osvojile tudi mednarodno ligo WABA. Celjanke so v letu 2022 znova postale tudi državne prva-kinje – skupno osemnajstič oz. enajstič zapored.

3
3
Jože Kastelic

Jože Kastelic je predsednik uprave Kovintrada. Ustanovitev podjetja Kovintrade sega v leto 1990. Skupino Kovintrade sestavljata matična družba Kovintrade d.d. Celje in mreža hčerinskih podjetij in predstavništev v 10 evropskih državah. Poslujemo z več kot 6.200 kupci in s 1.200 dobavitelji iz 50 držav. Podjetje je leta 2021 prihodke povečalo za skoraj 100 milijonov. Pred nedavnim so v Štorah postavili novo sedemtisoč kvadratnih metrov veliko skladišče. Kovintrade zaposluje skoraj 200 ljudi.

4
4
LPS

Skupina celjskih dijakov, pod imenom LPS, je zmagala v velikem finalu EME 2022 s pesmijo Disko. Skupino sestavljajo Filip Vidušin, Gašper Hlupič, Mark Semeja, Zala Velenšek in Žiga Žvižej. Slovenijo so več kot uspešno zastopali na velikem evrovizijskem odru v Torinu, žal pa se jim v finale ni uspelo uvrstiti.

5
5
Tim Mastnak

Deskar na snegu Tim Mastnak je poskrbel, da je Celje bogatejše za novo olimpijsko medaljo. V Pekingu je v paralelnem veleslalomu osvojil 2. mesto. Mastnak je v zimi 2021/2022 dvakrat stal tudi na odru za zmagovalce na tekmah za svetovni pokal.

6
6
Alenka Obrul

Alenka Obrul je direktorica ZD Celje. Lani so namenu predali obnovljeno stavbo na Gregorčičevi ulici 6 v Celju, kjer se nahajajo novi, moderno urejeni prostori Zdravstvenega doma Celje. Zdravstveni dom Celje je ponosen nosilec certifikata 'Družini prijazno podjetje', kar jih uvršča med delodajalce, ki razumejo, da so zapo-sleni njihovo največje bogastvo.

7
7
Franci Petek

Franci Petek je poveljnik Gasilske zveze Slovenije. Celje je gostilo več tisoč gasilk in gasilcev. Več kot 2600 udeležencev iz 20 držav se je zbralo na gasilski olimpijadi, ki jo je Celje gostilo med poletjem. Mesto je živelo z olimpijado, ki je po-membno prispevala k turistični promociji in še večji prepoznavnosti mesta.

8
8
Tina Šutej

Članica celjskega Kladivarja je najboljša slovenska atletinja leta 2022. Skakalka s palico je v minulem letu osvojila bronasti medalji na evropskem prvenstvu na prostem v Münchnu in sve-tovnem prvenstvu v dvorani v Beogradu. Ob tem je bila še četrta na svetovnem prvenstvu na prostem v Oregonu ter tretja v seštevku diamantne lige. Slovenski dvoranski (in tudi absolutni) rekord je na mitingu v Rouenu v Franciji popravila na 480 centimetrov.

PRAVILA AKCIJE NAJ  CELJAN 2022

  1. Vsakdo lahko izmed deseterice izbere svojega kandidata-tko, za katerega misli, da je v letu 2022 za domači kraj storil največ. Glasovnica je veljavna le, če je na njej jasno označeno, kateremu kandidatu je glas namenjen (obkrožite oziroma označite).
  2. Glasovnice se v uredništvu zbirajo v zaprti skrinjici in jih nihče ne pregleda do konca glasovanja. Zaprta skrinjica se odpre po koncu glasovanja na sedežu podjetja NOVICE, d.o.o., v prisotnosti članov komisije.
  3. V akciji bodo upoštevane samo glasovnice, ki bodo prispele na uredništvo Celjan (Celjan, Miklošičeva 5, 3000 Celje), do 20. februarja 2023 do polnoči. Veljale bodo glasovnice, ki bodo objavljene v časopisu Celjan.
  4. Glasovati je mogoče tudi na portalu Novice.si in www.osebnost.eu, in sicer v času od 1. februarja in vse do 20. februarja do polnoči.
  5. Naj osebnost bomo razglasili na svečani prireditvi podjetja Novice d.o.o.. 
  6. V akciji ne smejo sodelovati zaposleni in sodelavci časopisa Celjan in njihovi najožji družinski člani.
  7. Za nemoten potek akcije skrbi strokovna komisija, ki jo sestavljata urednik časopisa Celjan Nejc Mihelak in direktorica podjetja Novice Slavica Oblak. 
  8. Člani komisije so zavezani k molčečnosti.
  9. Pravila stopijo v veljavo z dnem objave izbrancev v akciji, to je 31. januar 2023!
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien