Je priznan celjski odvetnik in docent na mednarodni poslovni šoli v Ljubljani. Specialist za civilno in gospodarsko pravo. Vrsto let je predaval na pravnih fakultetah v Mariboru in Ljubljani. Je avtor več kot 160 strokovnih člankov. Kot predavatelj je sodeloval na domačih in tujih konferencah, kamor je vedno ponesel tudi dober glas domačega Celja.
Je predstavnik slovenskih odvetnikov v evropskih institucijah v Bruslju. Deluje tudi kot arbiter in predsednik ljubljanske in zagrebške arbitraže ter centra za reševanje naložbenih sporov v Washingtonu. Pri svojem izjemnem mednarodnem angažmaju bi ga pot lahko zanesla kamorkoli, a se je vedno rad vrnil domov, v Prekorje. Pravi, da je doma tam, kjer mu je dobro in to je v Celju.
Odločil se je, da želi biti odvetnik in ta poklic opravlja še danes, kljub svojim 74 letom. Ne kaže jih in tega se rade volje zaveda. Še posebej takrat, ko skupaj s prijatelji v Začretu brca žogo, s čimer ohranja svojo kondicijo. Prijatelji ravno pravijo, da če Plavi reče, bo že držalo.
Je tudi mož visokih meril in moralnih vrednot, s svojo prezenco in aktivnim sodelovanjem pa nosi dobro ime Celja v svet. Že je dobil priznanje stroke, Mahnetovo priznanje za življenjsko delo Odvetniške zbornice Slovenije. Danes mu posebno priznanje poklanja še Celje.
Naj Celjana za življenjsko delo 2015 prejme docent doktor Konrad Plauštajner.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien