Letošnja dobitnica priznanja za življenjsko delo je prva ženska. Rodila se je 31. oktobra leta 1929 v Celju na tedanjem Vrazovem, sedaj Gledališkem trgu. V isti hiši živi še danes. Šolsko leto se je zaradi nemške okupacije končalo predčasno, saj so jo Nemci s starši izselili v Srbijo. Po osvoboditvi se je vrnila v Celje in maturirala na celjski gimnaziji in se vpisala na Filozofsko fakulteto.
Njeno prvo službeno mesto je bilo na gimnaziji v Brežicah, dve leti kasneje pa je na I. gimnaziji v Celju začela poučevati slovenščino in ruščino, kjer je z leti postala izredno priljubljena profesorica.
Leta 1983 je nastopila službo v Osrednji knjižnici Celje kot vodja Oddelka posebnih zbirk oz. domoznanskega oddelka in na tem mestu ostala do upokojitve. Ostala je dejavna na domoznanskem področju kot publicistka, pripravila in vodila številne odmevne ekskurzije.
Mnogi jo imajo za svojo mamo. Neutrudna kulturna delavka je že leta 1994 dala tudi pobudo za ustanovitev Univerze za tretje življenjsko obdobje v Celju.
Uredništvo časopisa Celjan poklon za življenjsko delo izreka … BOŽENI OROŽEN.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien